Pro League neemt maatregelen

ZATERDAG, 14 MEI 2016, 09:50 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Zowel Michel Preud'homme als Hein Vanhaezebrouck zaten de afgelopen weken een schorsing uit in de tribune. Er rezen toen veel vragen wat zo een schorsing eigenlijk uitmaakt omdat beide trainers via tussenpersonen toch nog kon communiceren met hun staff. Daar wil de Pro League verandering in brengen. 

Vanaf volgend seizoen zullen tijdens een wedstrijd, geschorste trainers niet meer mogen communiceren met hun staf. "We willen vermijden dat geschorste trainers nog in de kleedkamer komen bij een wedstrijd of in de tribune boodschappen doorgeven", zegt Pierre François, CEO van de Pro League. 

Ook de arbitrage kwam ter sprake, ook daar wil de Pro League aan werken: "Er bestaat onvrede over veel onjuiste beoordelingen. We willen inzetten op kwaliteit, op een duidelijke scheiding tussen profs en amateurs en op de videoref."

7 juni is er een nieuwe Algemen Vergadering gepland van de Pro League, tegen dan willen ze een nieuw bondsreglement op tafel leggen. Zo kunnen ze vanaf volgend seizoen een deelnemer van play-off 1 verplichten om een nieuw veld aan te leggen als het veld in een slechte staat is. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.