Svilar: "Ik wil de beste ter wereld worden"

MAANDAG, 16 MEI 2016, 08:51 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Zaterdagavond werden de nationale U17 uitgeschakeld in de kwartfinale van het EK U17 door Duitsland. Aan de ambitie van hun doelman Mile Svilar zal het in ieder geval niet liggen: "Ik wil de beste doelman ter wereld worden", laat Svilar optekenen. 

En Mile weet wat hij daarvoor moet doen: "Hard werken, stevig trainen, met beide voeten op de grond blijven en vooral sterke wedstrijden keepen."

In de laatste zes wedstrijden van het EK U17, slikte België slechts één doelpunt: "We hebben een stevige organisatie en een heel goede verdediging", zegt Svilar, "Als iemand in de fout gaat is er een ploeggenoot direct daar om die recht te zetten. Dat is onze sterkte."

Mile is de zoon van Ratko Svilar, voormalig Joegoslavisch international en jaren de sterkhouder geweest bij Antwerp. Mile heeft dan ook een grote steun en dito leermeester aan zijn papa: "Mijn vader is een grote hulp. Ik heb zowat alles geleerd van hem waardoor we ongeveer dezelfde stijl hebben. Ik heb altijd naar hem opgekeken."

Bondscoach Thierry Siquet is erg lovend over zijn doelman. “Op zijn leeftijd is hij een van de beste keepers van Europa. Hij is bovendien erg nuchter, een voordeel als talloze Europese topclubs je het hof maken.”





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.