Proto kandidaat 'Doelman van het Jaar'

WOENSDAG, 18 MEI 2016, 07:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Silvio Proto is één van de drie kanshebbers voor de trofee van 'Doelman van het Jaar'. De andere kandidaten zijn Ludovic Butelle (Club Brugge) en Matz Sels (AA Gent). Maandag kennen we de winnaar.

"Hoewel Anderlecht een wisselvallig seizoen kende, viel Proto op door zijn regelmaat en sterke prestaties", zegt analist en oud-Anderlecht-doelman Geert De Vlieger in Het Nieuwsblad. "Aan Proto heeft het niet gelegen dat Anderlecht geen kampioen werd. Hij straalde meer rust en stabiliteit uit dan de vorige jaren. Ik vond hem dit seizoen beter dan het vorige."

De prijs van 'Doelman van het Jaar' is een nevencategorie bij de verkiezing van de 'Profvoetballer van het Jaar'. Het zijn de spelers uit de eerste klasse die mogen stemmen. De stemmen zijn intussen geteld en de nummers vier tot en met tien zijn al bekend. Proto, Butelle en Sels verdelen de eerste drie plaatsen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.