Ouahbi: "Ik heb vertrouwen in De Medina"

DONDERDAG, 19 MEI 2016, 10:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Nathan de Medina maakt straks zijn debuut in de hoofdmacht van Anderlecht. T3 Mohamed Ouahbi kent De Medina van bij de jeugd en heeft vertrouwen in de jonge verdediger. "Mentaal is Nathan erg sterk."

"Ik heb er vertrouwen in dat Nathan het goed gaat doen", vertelt Ouahbi. "Mentaal is hij erg sterk, hij heeft nooit stress. Soms lijkt het alsof hij geen enkele emotie heeft. Dat kan vreemd lijken als je hem niet kent, maar dat is zijn kracht. Daar waar andere jongeren druk beginnen te voelen wanneer ze dicher bij de A-kern komen, behield hij zijn cool en bleef hij gewoon vooruitgang boeken."

Wat mogen we sportief verwachten van deze verdediger? "Zijn grootste sterkte is zijn duelkracht. Hij verliest bijna nooit een duel. Nathan zal niet oprukken zoals een echte flankspeler, maar hij zal zijn job doen zoals Badji dat de voorbije matchen deed. Hij moet nog leren om beter te verdedigen wanneer de ruimtes groot zijn. Vooral zijn positiespel moet dan nog beter, maar hij weet dat."

De Medina begon als spits, maar bij de U11 maakte Ouahbi van hem een verdediger. "We vonden dat hij de technische finesse ontbrak om het als spits te maken. Omdat hij erg sterk was in de duels, wilden we zien wat hij kon als verdediger." Veel blijkbaar, want de voorbije twee seizoenen blonk hij uit in de UEFA Youth League en straks mag hij dus debuteren bij de A-ploeg.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.