Proto: "Te emotioneel om iets te zeggen

ZONDAG, 22 MEI 2016, 20:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na elf jaar komt er een einde aan het verblijf van Silvio Proto bij Anderlecht. De doelman leidde paars-wit naar meerdere landstitels en nam vamiddag afscheid van zijn publiek. "Ik vertrek met het gevoel dat ik alles gegeven heb voor deze club."

In zijn eerste seizoen streed Proto met Daniël Zitka om een plaats onder de lat. Daarna volgden twee seizoenen met blessureleed en een verloren concurrentiestrijd met Zitka. Na een uitleenbeurt aan Germinal Beerschot keerde Proto in 2009 terug naar het Astridpark en hij groeide er uit tot een absolute sterkhouder. Als doelman had hij een groot aandeel in vier landstitels. In 2012 en 2013 werd Proto ook 'Doelman van het Jaar'.

"Ik wilde naar de supporters gaan om afscheid te nemen en hen toespreken, maar door mijn emoties kon ik het niet", vertelt Proto bij RSCA.tv. "Ik wil iedereen bedanken die me gesteund heeft. Vooral de voorzitter, voor wie ik heel veel respect heb. Maar ook mijn ploegmaats, de trainer, de supporters die achter me stonden, zelfs zij die me uitgefloten hebben. Zij hebben me de kracht gegeven om mezelf te bewijzen en alles te geven. Ik vertrek met het gevoel dat ik alles gegeven heb voor deze club en zonder spijt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.