Anderlecht informeert bij Franse topcoaches

ZATERDAG, 28 MEI 2016, 08:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Nu Morten Olsen en Frank Vercauteren afhaken, verlegt Anderlecht zijn aandacht naar de buitenlandse markt. De nieuwste namen die opduiken zijn die van Claude Puel en Rudi Garcia, twee coaches uit Frankrijk.
 

De 52-jarige Garcia was van 2013 tot januari van dit jaar coach van AS Roma. Met de Romeinen eindigde hij twee keer als tweede in de Serie A en bracht hij goed voetbal. Dit seizoen liep het minder vlot. Voor AS Roma was Garcia vijf jaar aan de slag bij Lille. Ook daar bracht hij mooi voetbal, hij lanceerde er Eden Hazard en won in 2011 titel en beker. Garcia lijkt echter onhaalbaar: bij Roma verdiende hij twee miljoen euro per jaar netto en ook bij Milan, Marseille en Lille valt zijn naam.

Anderlecht polste Garcia een tiental dagen geleden. Vzn recentere aard zijn de contacten met Puel. Die was in het verleden trainer bij Monaco (1999-2001), Lille (2002-2008), Lyon (2008-2011) en de voorbije vier jaar bij Nice. Deze zuid-Franse ploeg leidde hij dit seizoen naar een knappe vierde plaats, maar enkele dagen geleden kondigde hij er zijn vertrek aan.

De Italiaan Stefano Pioli blijft echter kandidaat nummer één. Pioli sprak al met Anderlecht over de spelersprofielen. Hij moet wel de laatste details over zijn ontslag bij Lazio nog regelen.

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.