Proto: "Ik begrijp het niet helemaal"

DINSDAG, 31 MEI 2016, 13:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Waar speelt Silvio Proto volgend seizoen? Iedereen gaat ervan uit dat het KV Oostende wordt, maar dat wil hij nog niet bevestigen. De doelman vindt het wel opmerkelijk dat het bestuur geen signaal gaf om hem te willen houden.

"Je kan niet zeggen dat ik Anderlecht verlaat omdat we geen akkoord vonden. Er is niet onderhandeld. Voor het bestuur was het duidelijk: kampioen worden of ik moest vertrekken. Ik aanvaard dit, maar ik begrijp het niet helemaal. Wat heeft beide met elkaar te maken? Maar ik zal niet zelf gaan aankloppen voor een nieuw contract."

En dus moet Proto op zoek naar een nieuwe club. "Uit respect voor de Anderlecht-supporters zal ik niet naar Club Brugge of Standard gaan. Ook naar het buitenland ga ik niet. We bekeken de pro's en contra's op sportief, financieel en familiaal vlak en hebben besloten in België te blijven."

Iedereen verwacht dat Proto bij Oostende zal tekenen, maar dat wil of kan hij nog niet bevestigen. "We zullen zien of het geregeld kan worden. Er is me gezegd dat ik gratis weg mag als dank voor bewezen diensten, maar Anderlecht kan zich altijd verzetten tegen bepaalde clubs."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.