D'Alberto buiten vervolging gesteld voor ongeval Malanda

MAANDAG, 4 JULI 2016, 15:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het Duitse gerecht heeft Anthony D'Alberto buiten vervolging gesteld in de zaak van het dodelijk verkeersongeval van Junior Malanda. De voormalige Anderlecht-speler heeft volgens het gerecht geen zware snelheidsovertreding begaan.

D'Alberto, die toen bij de U21 van Anderlecht speelde, zat aan het stuur toen de wagen van Malanda in januari vorig jaar zwaar crashte. De verdediger gaf toe dat hij te snel reed op een nat wegdek. In de pers werd hij toen zwaar aangepakt, maar nu stelt het Duitse gerecht dus dat D'Alberto geen zware snelheidsovertreding beging en stelt het hem buiten vervolging.

De ouders van Malanda begeleidden D'Alberto vandaag in de rechtbank. Ze vroegen ook geen straf voor de beste vriend van hun zoon. D'Alberto moet hen wel een schadevergoeding van 4.000 euro betalen.

D'Alberto speelt sinds vorige zomer in Portugal voor Sporting Braga. Hij is er een vaste waarde in het B-elftal, dat in tweede klasse speelt. Twee keer zat hij op de bank bij het eerste elftal.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.