Vanhengel haalt uit naar Anderlecht en Van Biesbroeck

WOENSDAG, 6 JULI 2016, 14:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Brussels minister Guy Vanhengel is één van de drijvende krachten achter het Eurostadion. In een gesprek met Bruzz.be haalt hij vandaag hard uit naar Anderlecht en diens operationeel manager Jo Van Biesbroeck.

Van Biesbroeck werkt sinds september vorig jaar voor Anderlecht en kreeg het stadiondossier in de schoot geworpen. De voormalige topman van AB Inbev merkte al snel op dat de toenmalige voorwaarden voor Anderlecht ongunstig waren. Hij merkte ook op dat Euro 2020 niet de deadline van Anderlecht is. Dit schiet bij Vanhengel in het verkeerde keelgat.

"Van Biesbroeck is bij Anderlecht neergestreken als een olifant in een porseleinwinkel. Hij komt uit een bedrijf dat gewoon is om keihard te onderhandelen. De maatschappelijke verantwoordelijkheid die bij investeren komt kijken is iets wat die mens compleet ontgaat. Als je het gewoon bent om bier te verkopen, maakt het je niet uit of de mensen dronken zijn of niet. Het niet halen van de EK 2020-deadline is louter een onderhandelingsstrategie voor betere voorwaarden."

"Dan moeten ze zelf maar 300 miljoen euro op tafel leggen"

Vanhengel zwaait met een document waarin Anderlecht er zich toe verbindt om gedurende dertig jaar 9,7 miljoen euro huur per jaar te betalen voor het Eurostadion. "Dat heeft de club bepaald toen de drie consortia hun bouwvoorstellen deden. Toen ging het om 50.000 zitjes, nu krijgen ze er 60.000 voor dezelfde prijs. Als ze het anders willen, moeten ze zelf maar 300 miljoen euro op tafel leggen."

Het huidige Anderlecht-stadion biedt plaats aan 21.500 toeschouwers. Het Eurostadion is drie keer zo groot. "Anderlecht zegt dat hun huidig businessmodel tot 32.000 en misschien zelfs 40.000 toeschouwers toelaat", aldus Vanhengel, die aanhaalt dat er Brusselaars genoeg zijn om de overige 20.000 zitjes te vullen. "Hoe ze dat doet, moet de club zelf bekijken. Je kan ze misschien voor vijf euro per plaats verkopen aan onze ketten. Wij helpen hen om binnen hun businessmodel hun capaciteit te vergroten. Aan hen om ervoor te zorgen dat de gemeenschap, en zeker de zwakkeren, ook naar een match kunnen komen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.