Weiler gelooft vol in Vancamp

MAANDAG, 11 JULI 2016, 09:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Terwijl 'toptalenten' als Wout Faes, Andy Kawaya, Samuel Bastien en Dodi Lukebakio de komende week in Neerpede trainen, mag Jorn Vancamp met de A-kern mee op oefenkamp. Ook Idrissa Doumbia reist mee naar Oostenrijk.

Dat Doumbia een plekje in de A-kern heeft veroverd, is niet verrassend. Wie al eens op Neerpede kwam, zag meteen dat de Ivoriaan een enorm potentieel heeft. Het was gewoon wachten tot hij 18 jaar werd en een contract mocht tekenen. Dat Vancamp zich zo weet te manifesteren, is een grotere verrassing.

Wanneer de toptalenten van Anderlecht opgesomd werden, viel zijn naam meestal niet of pas op het einde. Kawaya en Bastien, zij zouden de 'next big thing' worden. Vorig seizoen stak Lukebakio hen voorbij. Van de generatie na hen verwacht iedereen veel van Faes en Svilar. Maar Vancamp?

De 17-jarige spits uit Hoboken ontplofte vorig seizoen met twee doelpunten op het WK voor U17 en zes in de UEFA Youth League. Deze lijn trekt hij nu door. Vancamp kreeg bij het begin van de voorbereiding zijn kans bij de A-kern en grijpt deze met beide handen. Terwijl heel wat andere jonkies even aan de kant geschoven werden om te werken aan hun conditie, blijft Vancamp gewoon bij de A-kern. Zaterdag tegen Red Star Paris speelde hij één helft. Blijkbaar tot grote tevredenheid van Weiler, want die neemt Vancamp nu mee op zomerstage.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.