Weiler: "Beter werken met kleinere kern"

DINSDAG, 12 JULI 2016, 07:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met amper 22 spelers vertoeft Anderlecht momenteel in Oostenrijk. René Weiler koos bewust voor een kleine kern om mee te werken. "Dertig spelers is niet werkbaar. Vergelijk het met een taalcursus: je leert het best in kleine groep."

"Het is erg moeilijk om met dertig spelers te werken", legt Weiler uit. "Je hebt elf basisspelers, drie invallers en nog vier anderen die op het scheidsrechtersblad kunnen. Dan blijven er nog twaalf over. Op den duur ben je meer bezig met uitleggen waarom jongens niet spelen en ze hebben allemaal hun eigen gedacht daarover. Of het ligt aan de trainer, of aan de tactief, of ze kennen mijn beste positie niet of er werden mij andere zaken beloofd. Neen, dit is niet werkbaar."

Weiler maakt de vergelijking met een taalcursus. "Je boekt meer vooruitgang in een les met twee dan met twintig. Dan heb je constante feedback, werk je intensief samen en maak je elkaar beter. In een kern van 22 spelers heeft iedereen het gevoel dat hij op het wedstrijdblad kan raken. Het is beter om met een kleinere kern te werken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.