Weiler gaat op zoek naar leidersfiguren

DINSDAG, 12 JULI 2016, 07:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De komende weken mogen we nog wat verwachten op het transferfront, zowel uitgaand als inkomend. René Weiler wil er nog enkele leidersfiguren bij. Hij heeft trouwens een specifiek beeld van wat een leidersfiguur precies inhoudt.

"We hebben talenten nodig, maar ook meer ervaren spelers om hen te gidsen", vertelt Weiler. "Wie deze leiders moeten zijn, kan ik niet zeggen. Een leider staat spontaan op. Wat ik van een leidersfiguur verwacht? Dat ze altijd en overal laten zien dat ze de groep op sleeptouw kunnen nemen. Zowel bij een gesprek, als op hotel, als in een wedstrijd wanneer je 2-0 voor staat en als je achter staat."

Sébastian De Maio moet zo'n leider worden. "Hij heeft veel ervaring uit de Serie A en heeft een stabiele gezinssituatie. Ik ben zeer tevreden met zijn komst." In zijn debuutmatch tegen Red Star Paris zaterdag liet De Maio alvast zien een over leiderscapaciteiten te beschikken.

Wie de andere leiders moeten worden, dat kan Weiler nog niet zeggen. "Sommigen zijn te jong, anderen missen een portie moed. Want je moet moedig zijn om die voortrekkersrol op jou te nemen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.