Manager De Maio: "Ook Milan wilde hem"

WOENSDAG, 13 JULI 2016, 13:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Sébastian De Maio moet de nieuwe patron van de Anderlecht-defensie worden. De Fransman komt met mooie adelbrieven naar België. Onder meer Napoli, Lazio Fiorentina en Milan volgden hem al een tijdje. "Maar Anderlecht speelde zo kort op de bal dat andere clubs geen kans hadden."

De voorbije winter stond De Maio dicht bij Milan. "Ze toonden grote interesse toen Alex geblesseerd uitviel. Uiteindelijk bleek het minder erg dan verwacht en haalden ze geen nieuwe verdediger", vertelt De Maio's manager Diego Tavano in Sport/Voetbalmagazine. "Met Fiorentina vond Genua geen akkoord. Om dit goed te maken, verlengde Genua zijn contract met een jaar tot 2020 en kreeg Sebastian een kleine loonsverhoging."

Genua is echter een club die erom bekend staat hun beste spelers steeds te laten gaan als ze zich kunnen verbeteren. Voor de Italiaanse clubs deze zomer in actie konden schieten, sloeg Anderlecht zijn slag. "De voorbije twee, drie transferperiodes toonden ze al interesse. De onderhandelingen nu verliepen dan ook erg vlot. Andere clubs kregen geen kans om zich in de strijd te mengen."

Alvorens toe te happen, stak De Maio eerst zijn licht op bij Omar El Kaddouri. Met deze voormalige jeugdspeler van Anderlecht speelde hij samen bij Brescia. "Ik liet Sebastian ook contact opnemen met Stefano Okaka", aldus Tavano. "Zowel Okaka als El Kaddouri hadden enkel lovende worden over Anderlecht en het leven in België."

Na Okaka is De Maio de tweede voetballer die een basisplaats heeft bij een Italiaanse subtopper en toch naar Anderlecht komt. Hoe verklaart Tavano deze toch wel opmerkelijke evolutie? "Herman Van Holsbeeck heeft goed begrepen dat het niveau van de Italiaanse competitie gezakt is en het nu eenvoudiger is om er spelers weg te halen."



anderlecht-online forum