"Bestuur en ploegmaats moeten hem blijven steunen"

DONDERDAG, 14 JULI 2016, 20:06 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Alain Boon was van 1999 tot 2009 keeperstrainer bij de jeugd van RSC Anderlecht en dus ook van Davy Roef. Boon twijfelt niet aan de kwaliteiten van Roef nu hij de nummer 1 is, maar zegt wel dat zowel bestuur als ploegmaats als één man achter de jonge goalie moeten blijven staan. 

"Zijn kalmte is legendarisch", zegt Boon over de jonge doelman, "Er mag een bom naast hem ontploffen, hij zal geen kick geven. Hij zal de steun van het bestuur en zijn ploegmaats nodig hebben, het is belangrijk dat ze hem niet laten vallen bij de minste voet, hij heeft hun vertrouwen nodig. Welk nut heeft het anders om een jonge keeper te lanceren en hem dan direct af te rekenen op het minste foutje. Davy moet er vooral rekening mee houden dat Proto niet op één twee drie zal doen vergeten", is Boon eerlijk. 

In ieder geval is het geloof van de mentor in zijn leerling héél groot: "Ik ben misschien iets te ver vooruit aan het lopen en té optimistisch, maar op termijn zie ik Davy wel behoren tot de drie doemannen van de Rode Duivels."

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.