Appiah: "Transfersom geeft geen extra druk"

VRIJDAG, 15 JULI 2016, 07:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met Dennis Appiah haalde Anderlecht een nieuwe rechtsback. De Ghanese Fransman kan mooie adelbrieven voorleggen en komt met veel ambitie naar het Astridpark. "Ik voel dat ik nog heel wat progressiemarge heb."

Vorig seizoen kende Anderlecht heel wat problemen op de rechtsback. "Ik heb het gehoord, waarschijnlijk hebben ze mij daarom gehaald", lacht Appiah. "Dat ik in België nog onbekend ben? Dat is normaal, in Frankrijk kent men me ook niet echt."

Anderlecht zou zo'n drie miljoen euro betaald hebben voor Appiah. Naar Belgische normen een erg hoog bedrag voor een flankverdediger. "Maar dit geeft geen extra druk. Als ik zie dat andere spelers in Frankrijk voor dertig of veertig miljoen euro vertrekken, wat is dan drie miljoen? Dat bedrag geeft me wel een ander statuut dan bij Caen. Daar arriveerde ik als jongere die amper een deftig loon kreeg. Het hoge bedrag geeft aan dat Anderlecht me graag wilde en dat geeft vertrouwen."

"Nog flink wat progressiemarge"

Wat voor type speler is Appiah? "Ik ben een verdediger en gedraag me hier ook naar. Mijn defensief werk is het belangrijkste, al val ik ook graag aan. Wat mijn troeven zijn? Ik ben snel, een harde werker en polyvalent. In mijn jeugd speelde ik immers ook centraal en links achteraan. Soms speel ik een mindere match, maar ik zal me altijd honderd procent inzetten."

Het grootste werkpunt van Apppiah zijn zijn voorzetten. "Die waaien inderdaad geregeld verder dan de tweede paal, zelfs dan de derde paal. Maar sinds januari gaat het wel heel wat beter. Ik hoop die lijn door te trekken, want ik voel dat ik nog heel wat progressiemarge heb."

"Getwijfeld omdat Anderlecht nog geen coach had"

Appiah tekende voor Anderlecht op een moment dat nog niet duidelijk was wie de nieuwe coach zou worden. "Dat de club nog geen coach had, heeft me toch even tegengehouden", geeft de ex-speler van Caen toe. "Toen ik Yannick Carrasco, met wie ik samenspeelde bij Monaco, tegen het lijf liep en zijn mening vroeg over Anderlecht, zei die 'meteen doen'." 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.