"Financieel staan we sterk genoeg"

DINSDAG, 19 JULI 2016, 17:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Een week voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen legde Anderlecht zijn vierde nieuwkomer vast. Voor de camera van vtm spreekt Herman Van Holsbeeck over de transferbedrijvigheid van zijn club.

"We zijn nog niet klaar. Met Robert Mak hebben we wat ongeluk. Zenit Sint-Petersburg biedt het dubbele of driedubbele van ons, dan moeten we afhaken. Maar voor het einde van augustus gaan we ons nog versterken op verschillende posities. De coach vraagt voornamelijk naar een vleugelspeler voor op rechts. Ook een verdediger, die zowel op links als centraal kan spelen, mag erbij komen."

Voor de partij van volgende week tegen Rostov moeten we geen nieuwe namen meer verwachten. "Rostov is de slechtst mogelijke loting omdat voor de visums we tegen vanmiddag alle namen moesten indienen", aldus Van Holsbeeck. "Als we vandaag of morgen nog iemand zouden halen, is de ambassade gesloten. We moeten het dan doen met de spelers die we hebben."

Praet en Defour

Van Holsbeeck rekent nog op Dennis Praet en Steven Defour voor de partij tegen Rostov. "Ze hebben nog allebei een contract. Voor een transfer zijn drie partijen nodig. Als één partij, Anderlecht, zich niet goedvoelt, gaat de deal niet door. Vooral Dennis wil graag weg, dat gaf hij vorig jaar nog aan. Maar de transferperiode duurt tot 31 augustus en we zullen zien tot waar we geraken."

"Defour willen we graag houden. Ik voel dat hij erg staat met de nieuwe coach. We zijn niet van plan hem zomaar te laten vertrekken. Ik reken op Steven om volgend jaar deze groep nog meer op sleeptouw te nemen dan dat hij in het verleden al deed."

"Vorig jaar voor 35 miljoen verkocht"

Anderlecht gaf deze transferzomer al ruim tien miljoen euro uit. Uitgaand viel er nog niets te noteren. Kan Anderlecht dit financieel aan? "We zijn sterk genoeg om dat op te vangen. We hebben vorig jaar voor 35 miljoen euro verkocht. Maar een grote uitgaande transfer zou wel mooi passen in het plaatje.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.