Stoica: "Chipciu doet me denken aan Goor"

WOENSDAG, 20 JULI 2016, 07:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met Alexandru Chipciu speelt er opnieuw een Roemeen bij Anderlecht. Zijn voorganger heette Alin Stoica en de voormalige chouchou van het Astridpark is vol lof over zijn landgenoot. "Hij zoekt altijd de kortste weg naar doel."

"Chipciu is net als ik een Roemeen en ook een offensieve speler, maar daar stoppen de gelijkenissen", lacht Stoica elke vergelijking weg. "Chipciu is geen creatieveling zoals ik, Scifo, Zetterberg of Lozano. Hij doet me denken aan Bart Goor: een snelle vleugelspeler die druk zet op de tegenstander en zich steeds honderd procent geeft voor het team."

Volgens Stoica is Chipciu iemand die erg afhankelijk is van de spelers rond hem. "Als zijn ploegmaats goed zijn, is Chipciu ook goed. Hij is niet het type dat het elftal op sleeptouw neemt als het slecht gaat. Waar je wel op aan kan, is zijn offensieve stijl. Hij zoekt steeds de kortste weg naar doel. Zoals Goor in mijn tijd."

Met 27 jaar is Chipciu geen aanstormend talent meer. "Maar hij is ook niet oud he", zegt Stoica. "Men wil altijd jonge veulens, maar Chipciu had wat meer tijd nodig. Nu is hij echt top. Wat wel zo is, is dat je op oudere leeftijd je wat moeilijker aanpast in het buiteland, maar op dat vlak heb ik geen schrik. Chipciu is een evenwichtige kerel en hij is goed omringt door zijn familie."

Stanciu

De voorbije dagen werd ook Nicolae Stanciu, Chipciu's ex-ploegmaat bij Steaua Boekarest, gelinkt aan Anderlecht. Hij is wel duurder dan Chipciu. Zijn transferprijs zou zes miljoen euro bedragen. "En ik denk niet dat Gigi Becali, de eigenaar van Steaua, daar iets van zal afdoen", zegt Stoica. "Stanciu is een goede speler, maar toonde zich vooral tegen kleinere teams. Op het hoogste niveau heeft hij nog veel te bewijzen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.