"Dat Chipciu startte en niet ik? Dat betekent niets"

DONDERDAG, 21 JULI 2016, 19:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Frank Acheampong blikte na de partij tegen Heerenveen met een goed gevoel terug. "Ik denk dt we klaar zijn om tegen eender welke ploeg te spelen", klinkt het met het oog op Rostov. En de komst van Chipciu boezemt hem geen schrik in.

"We mogen van geluk spreken dat er geen nieuwe geblesseerden zijn. Binnenkort volgen de matchen die erg belangrijk zijn", zo vertelt Acheampong. "Vriendschappelijke matchen zijn er om een stand van zaken op te maken. Ik denk dat we niet ons hoogste niveau haalden, maar het is belangrijk dat we konden winnen. Dat is goed voor ons zelfvertrouwen."

"De coach wilde dat we hoog druk zetten. Soms deden we dit met succes, maar soms was de bal ook ongrijpbaar. De spelers die na de rust invielen, hebben vanop de bank goed opgelet. We hebben goed hun zwakke plekken ontdekt. Heerenveen speelde toen met een man minder en dan is aanvallen de enige optie. We wilden druk zetten om hen te vermoeien, met twee doelpunten tot gevolg."

"Concurrentie maakt me sterker"

Acheampong begon tegen Heerenveen op de bank. Nieuwkomer Alexandru Chipciu speelde op zijn plaats. Maakt de Ghanees zich zorgen? "Dit betekent niets. Een nieuwe speler moet ritme opdoen. Ik startte in bijna alle wedstrijden. Trouwens, als je op de bank zit, moet je klaar zijn om het verschil te maken. Concurrentie maakt me sterker. Ik doe wat ik moet doen: het verschil maken."

Dit was voorlopig de laatste oefenwedstrijd. In de volgende wedstrijd is het van moeten. Is Anderlecht klaar? "Je moet altijd klaar zijn", vindt Acheampong. "Je speelt zoveel matchen. Als prof moet je de dingen doen die je gelukkig maken. Ik denk dt we klaar zijn om tegen eender welke ploeg te spelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.