"Okaka heeft moeite met gevraagde discipline"

MAANDAG, 25 JULI 2016, 09:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Herman Van Holsbeeck spreekt tegen dat Stefano Okaka door René Weiler naar de B-kern is gestuurd. De manager geeft wel toe dat de spits voorlopig individueel moet trainen. "Maar dat is omdat hij een conditionele achterstand heeft."

Het Laatste Nieuws schreef vanmorgen dat Okaka na de partij tegen Heerenveen een aanvaring had met Weiler en dat de coach hem daarop naar de B-kern stuurde. "Stefano keerde door transferbeslommgeringen later terug dan de andere spelers en had enkele kilo's overgewicht. Hij is niet naar de B-kern gestuurd, maar moet individueel trainen", vertelt Van Holsbeeck bij het vertrek naar Rusland.

“Stefano niet klaar om nu te spelen en hij heeft het niet gemakkelijk met de discipline die onze coach van hem vraagt”, klinkt het scherp. “Maar ik denk dat hij goed genoeg betaald wordt om te doen wat coach en club van hem verwachten. Voor onze coach is discipline geen ijdel woord. Hij eist dat iedereen zich schikt naar zijn regels. Jong of oud.”

Heeft Okaka nog een toekomst bij Anderlecht? "Ik denk dat Stefano genoeg gezond verstand heeft te beseffen dat hij nu maar één ding moet doen: werken, werken en nog eens werken. Hij komt terug bij de kern wanneer de coach vindt dat hij klaar is. Het is, anders dan bij Anthony Vanden Borre, niet zo'n situatie waarbij het beter is dat de speler vertrekt", besluit Van Holsbeeck.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.