"Weiler heeft 'one hell of a job'"

DINSDAG, 26 JULI 2016, 07:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vanavond begint het grote werk voor Anderlecht en zijn nieuwe coach René Weiler. Tegen Rostov staat meteen veel op het spel, maar manager Herman Van Holsbeeck zet geen druk op de ketel. "We gaan Weiler niet afrekenen op een eventueel verlies tegen Rostov."

In Het Laatste Nieuws blikt manager Herman Van Holsbeeck terug op de voorbije periode. "Het waren de moeilijkste maanden uit mijn carrière. Eerst was er de moeilijke beslissing om Besnik Hasi en de hele technische staf te ontslaan, dan de zoektocht naar een nieuwe coach en vervolgens gingen we de transfermarkt op. Ik zit al lang in het vak, maar zo druk heb ik het nog niet meegemaakt."

Heel wat coaches werden in mei en juni gelinkt aan Anderlecht. Grote namen ook. Toch koos Van Holsbeeck voor een onbekende Zwitser. "Als we een coach met een enorm palmares zouden nemen, was de kans groot dat hij alles op automatische piloot zou aanpakken. Weiler heeft een enorme honger. Hij mikt hoger dan Anderlecht. Je ziet elke dag aan zijn ogen dat hij klaar is om de strijd aan te gaan. Zo iemand hebben we nodig."

"We weten dat we in een periode van opbouw zitten"

Van Holsbeeck kwam zelf met de naam van Weiler op de proppen. "We nodigden hem uit om een uiteenzetting te geven. De voorzitter, ik en twee andere personen waren erbij en er was meteen unanimiteit om met hem in zee te gaan."

De opdracht die Weiler wacht, is niet eenvoudig. "De coach zal tijd krijgen", verzekert Van Holsbeeck. "Ik ben ervan overtuigd dat we op termijn zullen staan waar we moeten staan. De coach zal niet worden afgerekend op een eventuele uitschakeling tegen Rostov. We weten dat we in een periode van opbouw zitten. Nu overnemen, dat is 'one hell of a job'. Ik zal hem volop steunen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.