Wie kiest Weiler als aanvoerder?

DINSDAG, 26 JULI 2016, 09:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Tijdens de voorbereiding gaf René Weiler de aanvoerdersband aan verschillende spelers. Vanavond tijdens de eerste officiële wedstrijd moet duidelijk worden wie Silvio Proto opvolgt als nieuwe aanvoerder van Anderlecht.

Tielemans, Defour, Hanni, Nuytinck, De Maio: allemaal waren ze tijdens de oefenwedstrijden eens kapiteit, maar wie wordt het echt? "Een ding wil ik duidelijk stellen: de spelers mogen niet zelf kiezen. Dan kiezen ze gewoon hun beste vriend. Ik zal wel bepalen wie de nieuwe aanvoerder wordt."

Weiler heeft een duidelijke visie op de taak van een aanvoerder. "Hij moet niet alleen professioneel zijn op training en in wedstrijden. Hij moet overal die professionaliteit tonen, zelfs thuis."

Wie komt dan in aanmerking? "Tielemans en Dendoncker hebben het in zich, maar zijn misschien nog te jong. Hanni? Gedrag in de kleedkamer is belangrijk en hij is een voorbeeld op dat vlak. Hij speelde al enkele keren op rechts, wat niet zijn positie is. Toch klaagde hij nooit, gaf hij zich altijd voor het team. Daarom gaf ik hem al twee keer de band. De Maio? Dat is echt een leider, dat zie je aan zijn manier van spelen en zijn coaching.



anderlecht-online forum