Roef: "Meer coachen is niet gemakkelijk voor mij"

VRIJDAG, 29 JULI 2016, 07:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht liet in mei Silvio Proto vertrekken en schonk het zijn volle vertrouwen aan Davy Roef. De 22-jarig Antwerpenaar heeft het talent om dit niet te beschamen, maar dan zal hij wel de mondigheid van zijn voorganger moeten overnemen.

Het hoeft natuurlijk niet zo uitbundig te zijn als bij Proto, maar Roef moet zich meer laten gelden op het veld. Dat maakte coach René Weiler hem al duidelijk. "Het is niet de eerste keer dat ik dit hoor", vertelt Roef in Het Laatste Nieuws. "Maar dat is niet gemakkelijk voor mij. Dat ligt niet in mijn karakter. Ik heb het moeilijk om tegen een verdediger te zeggen hoe hij moet lopen. 'Wie ben ik om dat te zeggen', denk ik dan."

De voorbije twee jaar was Roef tweede doelman. In de wedstrijden dat hij zijn kans kreeg, liet hij mooie dingen zien. Denk bijvoorbeeld aan de duels tegen Galatasaray en Club Brugge. Maar Proto doen vergeten, wordt een zware taak. "In mijn sportief plan was voorzien dat ik dit seizoen zou spelen, hier of elders. Uiteindelijk heeft de club beslist om Silvio te laten gaan. Hij is een monument van de club. Ik zal hem niet in enkele weken doen vergeten, zelfs niet in één of twee jaar."



anderlecht-online forum