Dendoncker: "Mijn doel: vijf keer scoren"

VRIJDAG, 29 JULI 2016, 07:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De tweede helft van vorig seizoen ging door een vervelende blessure grotendeels de mist in, maar tegen Rostov presteerde Leander Dendoncker meteen op een hoog niveau. De middenvelder is klaar voor een topseizoen. "De nieuwe coach eist veel van zijn middenvelders."

Twaalf kilometer, zoveel moeten middenvelers van René Weiler iedere wedstrijd lopen. "Tielemans en Defour moeten voor creativiteit zorgen, maar iedereen moet vooruit denken. Ik mag dus niet voor de verdediging blijven hangen. Ik stelde mezelf daarom tot doel om dit seizoen vijf keer te scoren", vertelt Dendoncker in Het Nieuwsblad.

"Sommigen hebben niet het karakter, anderen moeten wennen"

De nieuwe stijl van Weiler bevalt Dendoncker wel. "We waren snel over het vertrek van Hasi. In het voetbal is het ieder voor zich en de nieuwe coach liet zich meteen gelden. Bij zijn komst vertelde hij meteen dat het niet uitmaakte hoelang je hier al speelde, wie hem aanstaat, zou spelen. Het was snel duidelijk dat we zijn regels moesten volgen."

"Dat Kara en Okaka op de vingers werden getikt, verbaasde me dus niet", gaat Dendoncker verder. "Het was nodig om onze mentaliteit bezig te maken. Voor iedereen gelden nu dezelfde wetten. Weiler zijn trainingen zijn ook bijzonder intensief. Hij wil een enorme inzet en concentratie. Het wordt een uitdaging om dat vol te houden. Sommigen hebben daar niet het karakter voor, anderen moeten eraan wennen."

"Extra oefeningen voor en na training"

In januari liep Dendoncker een blessure in de dij op. Die bleef aanslepen. Op een slecht verteerde Europese wedstrijd na, kon hij pas half april wederoptreden. "Het was een spierscheur, steeds op dezelfde plaats. Ik kon drie dingen doen: me nog beter verzorgen, een inspuiting of een operatie."

Dendoncker koos voor het eerste. Hij trok naar topkinesist Lieven Maesschalck en werkte hard. "Voor elke training doe ik 45 minuten lenigheidsoefeningen en erna nog eens een half uur. Voor een wedstrijd doe ik een aangepaste opwarming. Als de blessure nu nog terugkeert, laat ik me wel opereren."

"In Dennis' plaats zou ik proberen te spelen"

Komt het door die blessure, maar in tegenstelling tot zijn mede-middenvelders Defour, Tielemans en vooral Praet wordt Dendoncker niet gelinkt aan een vertrek. "Er zijn soms wel ploegen die informeren, maar mijn manager zegt dat ik me bij Anderlecht moet laten gelden. Ik moet de ploeg op sleeptouw nemen en leper zijn. Ik ben al wat meer smeerlap en maak soms een fout om een aanval af te breken, maar een Defour zal ik nooit worden."

"Een transfer is trouwens niet altijd evident. Zie maar naar Suarez en Praet. De transfer van Dennis sleept aan en dat is niet gemakkelijk voor hem. Maar in zijn plaats zou ik toch nog proberen wedstrijden te spelen. Wat Suarez gedaan heeft, is niet mooi. Onlangs zei ik hem nog dat ik hem miste in de kleedkamer."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.