Anderlecht countert anti-Defour-stemmen en roept op tot eenheid

VRIJDAG, 29 JULI 2016, 13:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Aan de vooravond van de nieuwe voetbalcompetitie roept Anderlecht zijn supporters op om de eendracht te bewaren en de nieuwe ploeg een deftige kans te geven. Het speelt zo in op enkele marginale stemmen die Steven Defour weigeren te aanvaarden als aanvoerder.

Defour droeg tegen Rostov de aanvoerdersband en dat is bij sommigen in het verkeerde keelgat geschoten. Op sociale media blijven sommigen kritiek hebben op Defour. Er zijn er zelfs die hem weggommen uit foto's. "Een speler viseren, een werknemer van RSC Anderlecht die steeds uitblinkt door zijn inzet en werklust, een speler waarvan de kwaliteiten door vriend en vijand erkend zijn, zou niet aanvaardbaar zijn", zo schrijft Anderlecht in zijn oproep. Het lijkt een duidelijke verwijzing naar Defour.

Het Anderlecht-bestuur beseft dat het met René Weiler begonnen is aan het bouwen van een nieuwe ploeg. Dit gaat niet van vandaag op morgen en dat moeten de supporters ook beseffen en aanvaarden. "Als een minderheid beslist om de nieuwe campagne nu al onder druk te zetten door acties te organiseren tegen de club, zijn bestuur, de spelers, de medewerkers en de meeste fans, dan raakt men aan de broodnodige solidariteit die nodig zal zijn om te presteren", stelt de club.

Anderlecht roept al zijn supporters op om de club te allen tijden te steunen. Een oproep waar wij ons graag bij aansluiten.


Lees hieronder de integrale oproep van de club:

Warme oproep: morgen start de nieuwe competitie, zondag Fan Day en woensdag Europees voetbal.

Raak niet aan de solidariteit van de club. 

Morgen spelen we onze eerste match van een nieuwe, erg belangrijke, campagne.

Zondag is het onze jaarlijkse Fan Day waar veel families en kinderen aanwezig zullen zijn. De club heeft een grote inspanning gedaan om zondag de club dichter bij de supporters te brengen.

Woensdag spelen we een erg belangrijke Europese wedstrijd, thuis tegen FK Rostov.

Een speler viseren, een werknemer van RSC Anderlecht die steeds uitblinkt door zijn inzet en werklust, een speler waarvan de kwaliteiten door vriend en vijand erkend zijn, zou niet aanvaardbaar zijn.

Niet alleen de speler lijdt hieronder, ook de hele ploeg en de club.

We hebben een jonge ploeg die alle steun kan gebruiken.

Geef het nieuwe Royal Sporting Club Anderlecht een echte kans.

RSC Anderlecht is één familie, één groep.

Als een minderheid beslist om de nieuwe campagne nu al onder druk te zetten door acties te organiseren tegen de club, zijn bestuur, de spelers, de medewerkers en de meeste fans dan raakt men aan de broodnodige solidariteit die nodig zal zijn om te presteren.

We vragen alle fans om als een man achter de ploeg en de staf te staan zodat we alle kansen behouden om zo goed mogelijk te presteren.”





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.