Voorbeschouwing: Moeskroen-Péruwelz - Anderlecht

ZATERDAG, 30 JULI 2016, 12:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Na zes weken voorbereiding begint Anderlecht vanavond aan het nieuwe seizoen. Een uitwedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz oogt gemakkelijk op papier, maar de voorbije twee jaar kwam Anderlecht telkens met een serieuze kater terug van Le Canonnier.

6 december 2014: Anderlecht wordt door Moeskroen helemaal zoek gespeeld. Na amper 25 minuten stond het al 3-0 en uiteindelijk zou het 4-2 worden. "Mijn excuses aan alle supporters voor deze offday", twitterde Olivier Deschacht na afloop en Anthony Vanden Borre stelde voor de televisie-camera's de mentaliteit van zijn ploegmaats in vraag.

5 maart 2016: Opnieuw grijpt Moeskroen Anderlecht naar de keel. Na vijf minuten leidt een slechte terugspeelbal van Djuricic de 1-0 in en Les Hurlus vergeten om de klus voor de rust helemaal te klaren. Okaka maakt gelijk, maar in de slotfase eigent Moeskroen zich verdient de drie punten toe. "Ik weet het ook niet meer", zuchtte Besnik Hasi na afloop en uw favoriete website liep na een "e zoveelste beschamende prestatie" op tot actie.

30 juli 2016: Besnik Hasi is vervangen door René Weiler, vier onmiddelijke versterkingen zijn gekomen en er waait een nieuwe wind door de club. Met optimisme leven club en supporters toe naar de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie. Lukt het vanavond wat de voorbije twee jaar niet kon: Moeskroen eenvoudig over de knie leggen? Dinsdag tegen Rostov liet het nieuwe Anderlecht goede dingen zien, maar er is nog werk. Uiteraard. 

Coach Weiler gaf aan dat enkele spelers die wat vermoeid terugkeerden uit Rusland rust krijgen. Kara Mbodj komt achteraan in de plaats van Bram Nuytinck en vooraan moet wellicht ook Alexandru Chipciu plaatsmaken voor Frank Acheampong. Mogelijk krijgen ook Idrissa Sylla en/of Sofiane Hanni rust. Trezeguet en Nathan Kabasele lieten in de voorbereiding zien dat ze gretig zijn en staan te popelen om zich ook in een officiële wedstrijd te tonen.

Aftrap: 18u
Stadion: Le Canonnier
Scheidsrechter: Erik Lambrechts

: : : MOESKROEN-PéRUWELZ : : :

Mogelijke opstelling: Vagner, Gulan, Dussenne, Simic, Huyghebaert, Hubert, Frederic, Markovic, Badri, Olinga, Diedhiou
Invallers: Defourny, Tirpan, Mohamed, Docur, Michel, Vojvoda, Stojanovic, Neves, Viola, Mulic

Geblesseerd: Peyre
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Roef, Appiah, De Maio, Kara, N'Sakala, Dendoncker, Defour, Tielemans, Hanni, Kabasele, Acheampong
Invallers: Boeckx, Sowah, Heylen, Nuytinck, Doumbia, Chipciu, Trezeguet, Sylla, Vancamp

Geblesseerd: Alvarez, Badji, Deschacht, Najar, Praet
Geschorst: Okaka (1/1)
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

Vorige jaren:
2008-2009: 1-1
2007-2008: 1-2
2006-2007: 1-1
2005-2006: 0-1
2004-2005: 2-0
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 40%
Verlies: 20%
Gelijk: 40%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 46.15%
Verlies: 15.38%
Gelijk: 38.47%



anderlecht-online forum