Weiler: "Geen signaal naar bestuur, hoor"

MAANDAG, 1 AUGUSTUS 2016, 07:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS René Weiler verraste tegen Moeskroen door zonder echte spits te spelen. Hij posteerde Sofiane Hanni diep in de punt. Echt geweldig liep dit niet, maar toch was Weiler niet ontevreden. "We scoorden niet, maar het spel was toen wel ok."

Waarom koos Weiler voor Hanni als diepste man? "Dit was geen signaal naar het bestuur hoor", zo lachte Weiler, verwijzend naar het feit dat hij er nog een spits bij wil. "We hebben veel matchen op korte tijd en omdat we niet dik zitten in de spitsen, wilde ik Sylla wat rust gunnen. Hanni heeft hard gewerkt. Bovendien wilde ik meer acties over de grond omdat Moeskroen goede koppers heeft."

Met Hanni in de punt voetbalde Anderlecht best aardig, maar tot groot gevaar leidde dit niet. Enkel met wat afstandschoten zette het de Moeskroen-doelman onder druk. "Maar ik denk niet dat je kan zeggen dat het niet liep", aldus Weiler. "Men zegt dit altijd als er niet gescoord wordt, maar het spel was zeker niet slecht. We hadden tachtig procent van de tijd de bal, maar hadden de pech dat Moeskroen scoort bij hun eerste schot op doel."

"Ik ben blij met de reactie van mijn groep op deze achterstand. We scoorden nog twee keer en daar moet ik hen een pluim voor geven. Dit was de eerste match, iedereen was gemotiveerd en dat zagen we. Het was niet gemakkelijk, dus ik ben tevreden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.