"Teodorczyk combineert werkkracht met doelpunten"

WOENSDAG, 3 AUGUSTUS 2016, 09:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Lukasz Teodorczyk zal vanavond de wedstrijd tussen Anderlecht en Rostov bijwonen en daarna een contract tekenen. Wat mogen we verwachten van deze Poolse spits? Wel, heel veel.

De 25-jarige aanvaller speelde in zijn profcarrière al 143 officiële wedstrijden. Daarin scoorde hij 59 keer en gaf hij 22 assists. Cijfers die het beste doen verhopen. Volgens Michel Thiry, de manager van Marcin Wasilewski en kenner van de Poolse markt, ging Anderlecht Teodorczyk al in 2013 scouten. "Als Teodorczyk zijn niveau van in Polen terugvindt, doet Anderlecht een gouden zaak", aldus Thiry.

De voorbije twee seizoenen was Teodorczyk ploegmaat van Dieumerci Mbokani bij Dinamo Kiev. Hoewel hij er niet zo heel veel speelde, bleef zijn verhouding speelminuten-doelpunten erg goed. "Bij Kiev heeft hij te weinig kansen gehad", geeft Mbokani aan. "Hij is niet de meest dodelijke killer, maar een spits die veel loopt en hard werkt."

Ook voormalig Beveren- en Moeskroen-spits Marcin Zewlakov loopt hoog op met Teodorczyk. "Hij is fysiek sterk en staat geen minuut stil. Hij is niet iemand die in het strafschopgebied wacht op de bal, maar een ploegspeler die een defensie afmat. Je kan hem vergelijken met Tom De Sutter, maar Teodorczyk is sneller. Hij past bij de Belgische competitie. Hij kan koppen, heeft een goed schot en weet waar hij moet staan om te scoren. Teodorczyk combineert werkkracht met doelpunten."



anderlecht-online forum