Tielemans: "Perfecte opstelling gevonden"

MAANDAG, 8 AUGUSTUS 2016, 08:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Wordt dit eindelijk het seizoen van Youri Tielemans? Onder René Weiler krijgen we een herboren Tielemans te zien, iemand die zich in zijn sas voelt én belangrijk is voor het team. Ook tegen Kortrijk verdeelde hij het spel als een ware generaal.

Vorig seizoen leek het soms dat Tielemans ongeïnteresseerd over het veld sjokte. Zowel Besnik Hasi als Tielemans zelf leken niet goed te weten waar hij precies moest spelen. Dat is nu verleden tijd. Tielemans staat enkele kilo's lichter en heeft aan de zijde van Steven Defour en met Leander Dendoncker in de rug zijn plaats gevonden. Bovendien staat hij geen seconde stil.

"Van de nieuwe coach moeten we heel veel lopen, ik voel het aan mijn longen, hart en vooral benen", lacht de middenvelder na de partij tegen Kortrijk. "Ik denk niet dat ik al zoveel het moeten lopen sinds ik prof ben. Vooral de looplijnen zonder bal zijn belangrijk. Bovendien wil Weiler bij een voorsprong niet dat we de wedstrijd gewoon controleren, hij wil dat we doorduwen en zoeken naar extra doelpunten."

Waar Hasi vorig seizoen er niet in slaagde om Tielemans, Defour en Dendoncker perfect te laten samenspelen, lijkt Weiler hier wel in te slagen. "Met Leander als enige verdedigende middenvelder, hebben we de perfecte opstelling gevonden", aldus Tielemans. "Hij loopt alles dicht en Defour en ik krijgen de vrijheid om te voetballen. Ook met Hanni loopt het vlot. We wisselen vaak van positie zodat hij ook centraal komt."

Offensief vallen de puzzelstukjes langszaam in elkaar. "Of er nog jongens bij moeten? Dat hoeft niet absoluut, ik ben tevreden met de kern die we nu hebben. Al is iemand die iets extra kan toevoegen altijd welkom."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.