Teodorczyk maakt indruk op ploegmaats

MAANDAG, 8 AUGUSTUS 2016, 09:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Amper drie dagen nadat hij zijn contract tekende, mocht Lukasz Teodorczyk debuteren bij Anderlecht. Met een assist en een doelpunt gaf hij meteen zijn visitekaartje af. Leander Dendoncker en Youri Tielemans waren na afloop vol lof voor de Poolse spits.

“Lukasz kwam pas vrijdag bij de groep, maar hij maakte meteen indruk op mij”, vertelt Dendoncker. “Met hem erbij hebben we meer opties. Hij is erg beweeglijk en sterk. Debuteren met een doelpunt en een assist, dat is niet slecht.”

Ook bij Tielemans valt Teodorczyk in de smaak. “Zowel met links als met rechts is hij sterk, dat kunnen we gebruiken. Bovendien brengt hij winnaarsmentaliteit in de ploeg en dat konden we gebruiken. Hij houdt de bal goed bij vooraan. Hierdoor is hij erg nuttig voor de ploeg, zelfs al kunnen de automatismen nog beter. Maar dat is normaal, hij is hier amper enkele dagen. Of de communicatie vlot verloopt? Hij behelpt zich met Engels, dus we kunnen communiceren. De voetbaltaal is trouwens universeel.”

Diego Capel, die net als Teodorczyk donderdag zijn contract tekende, mocht twintig minuutjes meevoetballen tegen Kortrijk. “Maar hij toonde al over een enorme techniek te beschikken”, aldus Tielemans.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.