Mangala: "Frutos geloofde in mij, anderen niet"

WOENSDAG, 10 AUGUSTUS 2016, 08:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Orel Mangala ruilde deze zomer Anderlecht voor Borussia Dortmund. Eerst op uitleenbasis, als het goed gaat definitief. En tot nu toe gaat het goed. "Na enkele trainingen stelde Dortmund de plannen al bij en mocht ik met de A-ploeg meetrainen."

Na een sterk WK bij de U17 in oktober vorig jaar was duidelijk dat Mangala één van de toppers was in de jeugdopleiding van Anderlecht. Later in het seizoen zou hij ook uitblinken in de Youth League. Toch wilde hij weg bij Anderlecht. "Ik voelde me geblokkeerd bij Anderlecht, er waren te veel middenvelders voor mij", zo vertelt Mangala in La Dernière Heure. "Nochtans waren er veel mensen bij Anderlecht die in mij geloofden. Nicolas Frutos bijvoorbeeld. Hij riep me vaak in zijn bureau en zei dan 'Ik zal alles doen opdat je bij ons zou blijven omdat ik wil dat je hier belangrijk wordt."

"Maar de belangrijkste personen binnen de club zaten niet op dezelfde golflengte als Frutos", gaat Mangala verder. "Zo mocht ik als enige van mijn generatie niet één keer meetrainen met de A-kern. Als 18-jarige wilde ik uitzicht op een plaats bij de A-kern en bij Anderlecht zijn er te veel spelers. Neem nu Dodi Lukebakio. Ik vind hem de meest talentvolle van alle jongeren, maar hij wordt geblokkeerd bij de A-ploeg. Dat speelde mee in mijn keuze om te vertrekken."

"Dortmund ziet in mij toekomstige sterkhouder"

Mangala kon in januari al naar Dortmund, maar dat vond toen geen akkoord met Anderlecht. In juni kwam dit er wel. "Borussia wilde me eerst kopen, maar Anderlecht vroeg twee miljoen euro. Dat was te veel en dus werd een regeling uitgewerkt waarbij ik word verhuurd met een aankoopoptie van twee miljoen euro", klinkt het in Het Laatste Nieuws. Bij Dortmund gaat het Mangala voor de wind. "Het was niet de bedoeling dat ik meteen bij de A-kern zou zitten, maar na drie trainingen bij de U19 mocht ik mee op stage met de A-kern. Ze zien in mij een toekomstige sterkhouder."

Mangala is ambitieus. Hij wil meteen naam maken in Duitsland en in België. "Ik zou graag een speler worden zoals Tony Kroos, zowel verdedigend als aanvallend sterk. Tijdens de voorbereiding mocht ik vier oefenduels spelen, waarin ik één keer scoorde. Mijn doel dit seizoen? Ik hoop dat Dortmund de optie zal lichten en ik zou heel graag een plaatsje veroveren bij de Rode Duivels. Of minstens de keuze van de bondscoach bemoeilijken. Mijn grote doel is het WK van 2018."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.