"Bier in mijn gezicht gaf de doorslag"

DINSDAG, 16 AUGUSTUS 2016, 10:07 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het doek over de passage van Steven Defour bij Anderlecht is gevallen. De middenvelder tekende een driejarig contract bij Burnley en is zaterdag al speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen Liverpool. Defour geeft meer uitleg over zijn vertrek bij paars-wit en hij is eerlijk: "Dat bier in mijn gezicht gaf de doorslag".

30 juli 2016, Anderlecht speelt zijn eerste wedstrijd van de Jupiler Pro League op en tegen Moeskroen en gaat winnen met 1-2. Als de spelers na de overwinning teruggaan naar de kleedkamer wordt er met bier gegooid richting Steven Defour die het goedje in zijn gezicht krijgt. En dat was de druppel, bier in dit geval, die de emmer deed overlopen bij de middenvelder. Voor hem stond het toen vast, hij vertrok bij Anderlecht, mits de afspraken met de club werden nageleefd. En zo een aanbod komt er van Al Jazira en van Burnley, tot grote ontgoocheling van paars-wit die zijn kersverse kapitein liever niet ziet vertrekken. Defour kiest uiteindelijk voor Burnley. 

Sportieve uitdaging

"Iedereen zei dat ik naar Al Jazira wou, maar dat is niet helemaal waar. Financieel was Al Jazira heel interessant maar de sportieve uitdaging ligt toch bij Burnley en daar heb ik uiteindelijk voor gekozen. Iedereen wil toch eens in de Premier League spelen, niet ? Ik ga alles geven bij Burnley en nadien zien we dan wel weer. Dit is mijn keuze die ik samen maakte met mijn vrouw, Anderlecht heeft mij daar helemaal niet in gepusht. Integendeel", is Defour eerlijk. 

Antisupporters

Anderlecht heeft er tot de laatste minuut alles aan gedaan om Defour in Brussel te houden: "Dat klopt, maar ik heb geen moment getwijfeld om te vertrekken. Ik zou dan ook heel erg ontgoocheld geweest zijn indien Anderlecht zich niet aan zijn belofte van twee maand geleden had gehouden. De negatieve houding van een kleine minderheid paars-wit supporters heeft een rol gespeeld in mijn beslissing, vooral die beker bier die ik in mijn gezicht kreeg na Moeskroen, dat was de doorslag. De laatste wedstrijden hebben de supporters mij echt gesteund, maar die kleine minderheid die hardnekkig blijft protesteren, die bekeer je niet, die zullen altijd blijven."

Positief afscheid

Ondertussen tekende Defour al bij Burnley en nam afscheid van zijn ploegmaats: "En dat was een positief afscheid hoor. Zowel mijn ploegmaats als de coach waren blij voor mij. En bij Anderlecht zijn ze sterk genoeg om mijn vertrek op te vangen. De driehoek Hanni-Dendoncker-Tielemans heeft toekomst, ze moeten alleen nog wat meer op elkaar ingespeeld geraken nu."

"Ik zal altijd positief terugdenken aan mijn periode bij Anderlecht, ook al heb ik hier geen prijzen gewonnen. Maar ik verzeker jullie dat ik altijd alles gegeven heb bij paars-wit, dat heb ik ook tegen coach Weiler gezegd, tot de laatste minuut."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.