Weiler: "Er is hier altijd druk"

DONDERDAG, 18 AUGUSTUS 2016, 07:20 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht is het aan zichzelf verplicht om zich te plaatsen voor de Europa League. In dat opzicht is het een heel belangrijke wedstrijd vanavond. René Weiler blijft er echter rustig onder: "Hier is altijd druk". De coach benadrukte ook nog even dat ruzie niet de reden is voor het vertrek van Sebastien De Maio. 

"Laat één ding duidelijk zijn", begon de coach over de transfer van De Maio, "De Maio vertekt niet omdat wij ruzie hebben. Sinds hij hier is is zijn familie nog niet één keer naar Brussel gekomen. Dat is de reden waarom hij terug wou naar Italië."

Wil Anderlecht doorgaan op het Europese toneel, dan moet het vanavond winnen tegen Slavia Praag. Het is van 2008 geleden dat Anderlecht geen Europees voetbal speelt in het najaar. Maar coach Weiler blijft kalm onder alle druk: "Ik heb geen last van de druk, die is hier trouwens altijd bij Anderlecht die trouwens precies altijd de grote favoriet is. We gaan er alles aan doen om door Europees door te gaan, maar als dat niet lukt, het leven zal ook dan nog verder gaan."

In alle eerlijkheid moeten we toegeven dat de coach het niet gemakkelijk heeft om een ploeg op te stellen die op elkaar is ingespeeld. Er vertrekken en komen nog steeds spelers: "Het is inderdaad moeilijk om stabiliteit in je ploeg te brengen als er nog steeds spelers komen en gaan. Maar dat weet je zolang de transfermarkt nog open is", aldus nog de Zwitser. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.