Weiler: "Onze tweede helft was excellent"

VRIJDAG, 19 AUGUSTUS 2016, 07:19 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS René Weiler verloor op één week tijd Steven Defour en Sebastien De Maio, niet makkelijk voor een Europese confrontatie. Maar de Zwitser bracht het er meer dan behoorlijk vanaf, was de eerste helft niet goed, dan was de tweede helft zoveel beter, dat zag ook Weiler zelf. 

"Op één week tijd verlies ik De Maio en Defour. Met de spelers die er wel nog waren leek een 4-4-2 de beste oplossing om offensief kansen af te dwingen en defensief het evenwicht te bewaren. Of dat mijn opstelling zal blijven in de toekomst zal nog moeten blijken. Dat zal afhangen van de tegenstander en de spelers die ik tot mijner beschikking heb", is Weiler eerlijk.

"De eerste helft was goed tot aan de zestienmeter, onze tweede helft was excellent", is de Zwitser tevreden, "Ik heb de ploeg gevraagd om meer aandacht te besteden aan de laatste pass en dat hebben ze uitstekend gedaan. Het was nochtans geen simpele opdracht tegen Slavia Praag."

Hanni en Praet

"De voorbije weken zijn er al veel verhalen over Praet de revue gepasseerd. Tegen Slavia Praag was Praet beschikbaar. Nu gaan we terug naar België en daar zullen we dan wel verder zien", reageert de coach over de nakende transfer van Praet naar Sampdoria. 

Voor Sofiane Hanni niets dan lof trouwens van de Zwitser: "Al een heel seizoen bewijst Hanni dat hij een heel belangrijke speler is voor Anderlecht. Was hij de eerste helft nog slordig in de pass dan was hij na de rust bijzonder sterk."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.