"Zijn drie goals in vier matchen niet genoeg, misschien?"

WOENSDAG, 24 AUGUSTUS 2016, 15:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Lukasz Teodorczyk moet bij het nieuwe Anderlecht voor doelpunten zorgen en dat doet hij voorlopig met verve. Zo goed als spreken lukt met de voeten, zo moeizaam gaat het met de mond. Dat bleek uit zijn eerste persconferentie.

Duidelijk met de nodige tegenzin en met Michel Thiry, de ex-manager van Marcin Wasilewski, als komische vertaler die ook zelf zijn bedenkingen en antwoorden formuleerde bij heel wat vragen, sprak Teodorczyk met de pers. Veel zinnigs had hij niet te vertellen. Dat blijkt uit de antwoorden op die de aanwezige journalisten kregen.

Is drie goals in vier duels je vaste gemiddelde?"Vinden jullie dit niet genoeg, misschien? Hopelijk blijft het duren. De manier van voetballen van het team maakt me niet uit, zolang ik maar blijf scoren."

Dan komt Nicolas Frutos binnen en merkt die op dat "de meest complete Anderlecht-spits sinds mezelf hier zit". Wat vind je van dit compliment?"Ik ken Frutos niet, dus wat moet ik ermee. Bij Kiev speelde ik wel met Mbokani. Dit compliment is vriendelijk, maar kritiek of lof laten me koud. Ik ben hier om mijn job te doen."

Waarom verliet je Kiev? "Niet door de politieke situatie, als voetballers waren we amper op de hoogte. Ik was geen basisspeler meer, maar dat kwam ook door mijn kuitbeenbreuk."

Is het niet moeilijk dat je niemand begrijpt (Teodorczyk spreekt geen Frans en geen Engels, red.)? "Ik begrijp min of meer dat ze bedoelen als ze Engels praten. Het maakt toch niet uit of we elkaar goed verstaan. Zolang het klikt op het veld, is het in orde. Of ik Engelse of Franse lessen neem? Later misschien. Ik wil zo veel mogelijk scoren, daarvoor ben ik hier."

Wat vind je van de Belgische competitie?"Het is een fysieke competitie. Niet echt technisch, maar wel leuk spel. Maar ik ben nog niet lang genoeg hier om te oordelen."

Wat doe je naast het voetbal?"Bedoel je of ik naar de discotheek ga? Ik zit op hotel en mijn verloofde studeert nog in Polen. Als ik hier een huis heb, zal ze vaker komen. Of dat zwaar is? Ik ben hier om te voetballen en dat hoort bij het leven van een prof. Nu ga ik wel eens wandelen."

Wat vond je ervan toen de fans in Eupen 'Teo' riepen op de toon van de reclameclip van het koekjesmerk 'Leo'? "Ik heb het niet gehoord. Fijn, en iedereen mag me Teo noemen."

Heeft die beenbreuk ervoor gezorgd dat je nu niet bij een topclub zit? "Denk je dat twee beenbreuken positief zijn voor een carrière? Vijf jaar geleden brak ik mijn rechterbeen, vorig jaar mijn linker. Hierdoor miste ik het EK en misschien ook interesse van topclubs ja.

Geef je graag interviews? "Als ik hier niet moest zitten, dan was ik al weg".



anderlecht-online forum