Tielemans : "Alle spelers zijn belangrijk"

WOENSDAG, 31 AUGUSTUS 2016, 11:53 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Nu Steven Defour en Dennis Praet vertrokken zijn, worden alle ogen op Youri Tielamans gericht, toch voelt de youngster geen extra druk. "Alle spelers zijn belangrijk", blijft Tielemans bescheiden. Met René Weiler kan de middenvelder het alvast goed vinden. 

"In alle clubs is het een komen en gaan van spelers tijdens de transferperiode. Ik zie niet in waarom dat bij Anderlecht een verandering zou zijn", blijft Tielemans oppervlakkig over het vertrek van Defour en Praet. 
Ook het feit dat zijn rol nu belangrijker wordt met het vertrek van beide spelers wil Tielemans niet geweten hebben: "Alle spelers zijn belangrijk en ze staan allemaal op gelijke voet. Diegene die 30 doelpunten kan maken voor zijn ploeg, die kan belangrijk worden."

Toch is Tielemans niet van plan om zijn verantwoordelijkheid te ontlopen: "Ik zal mijn verantwoordelijkheden opnemen, ik voel mij daar zeker niet te jong voor. Andere vinden misschien van wel maar ik heb altijd met iedereen kunnen praten en zal de handschoen opnemen als dat nodig blijkt."
 

Met de nieuwe coach René Weiler kan Tielemans het enorm goed vinden: "De trainer heeft van in het begin gevraagd of er iemand problemen mee had indien hij zijn kritiek voor de hele groep zei, niemand heeft toen gereageerd, ik zie dan ook het probleem niet als sommige het daar nu moeilijk mee hebben. Hij staat dicht bij de spelers en hij ziet alles. Maar als het goed is, dan zegt hij het ook. Hij is realistisch en heel open. Wat hij tegen de media zegt, zegt hij ook binnen de club."

 

 





anderlecht-online forum