N'Sakala haalt hard uit naar Anderlecht

ZATERDAG, 3 SEPTEMBER 2016, 11:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In een interview in Het Nieuwsblad haalt Fabrice N'Sakala hard uit naar Anderlecht. Onder meer het bestuur, Besnik Hasi, Steven Defour en Dodi Lukebakio moeten het ontgelden. Opvallend: Anderlecht weerlegt de uitspraken niet.

Voor de volledige monoloog van N'Sakala verwijzen we graag naar Het Nieuwsblad van vandaag, zaterdag 3 september. We selecteren voor u alvast enkele opmerkelijke passages.

Over zijn wissel tegen STVV na 28 minuten: "Ik was razend en wilde mijn shirt op de grond gooien. Hanni kwam me troosten, maar ik riep 'raak me niet aan'. Toen wist ik: ik voel niets meer voor Anderlecht en zou nooit nog voor hen spelen. Ik was inderdaad niet op niveau, maar hoe kon dat als niemand vertrouwen in me had. Ik werd getolereerd omdat er geen andere linksback was. Weiler haatte me niet, maar ik was niet het type dat hij zocht. Sindsdien liet ik me op de club verzorgen met mijn hoofdtelefoon, ook al haat de coach dat."

Over Steven Defour: "Hasi moest me niet meer na een incident met Defour. Steven was hem gaan zeggen dat ik hem beïnvloedde om constant uit te gaan, wat onzin is. Lange tijd beschouwde ik Steven als mijn broer. Als hij weer stommiteiten uithaalde, verdedigde ik hem bij de coach en op het veld werkte ik dubbel als hij de bal verloor. Op het einde zei Van Holsbeeck me 'denk aan jezelf, want Steven zou dat nooit voor juo doen'. Hij had gelijk. Anderlecht beschermde Steven omdat hij zes miljoen euro had gekost. Ik heb Steven zijn gsm-nummer gewist. Mijn schoenen en parfun staan nog bij hem, maar die mag hij houden."

Over Silvio Proto en Dennis Praet:"Er ontstonden clans omdat sommigen meer mochten dan anderen. Als Proto iedereen aanviel in de media, zei het bestuur daar niets over. Ook over Praet kwam zelden iets naar buiten, hoewel iedereen zag dat er speelde. Maar deed Suarez iets verkeerd, dan stond het wekenlang in de krant. Bepaalde jongens hadden schrik. Als ik in de clinch ga met heme en hij stapt naar de coach, zit ik misschien op de bank. Het is toch niet normaal dat in januari twaalf spelers wilden vertrekken? Anderlecht betaalt nochtans goed."

Over Kara Mbodj: "Voor de Europese match tegen Monaco kwamen verschillende spelers te laat. De anderen klapten cynisch. Toen Kara nog later arriveerde, durfde niemand klappen. Kara heeft het aura om leider te zijn, maar wordt niet aanvaard als patron."

Over Dodi Lukebakio: "Hij wordt goed betaald en deed bij de jeugd altijd waar hij zin in had. Als ik zei 'Dodi, doe eens een inspanning', dan baatte diet niet."

Over Besnik Hasi:"We stelden ons steeds in op de tegenstander. We wisten hoe de bal te veroveren, maar eens in balbezit had niemand enig benul waar hij moest lopen. We teerden op het talent van de aanvallers."

Reactie Anderlecht: "We kijken alleen naar de toekomst"

Gevraagd naar een reactie op de uitspraken van N'Sakala worden deze door Anderlecht niet weerlegd. "N'Sakala heeft zijn versie en wij de onze", klinkt het bij monde van woorvoerder David Steegen. "Wat N'Sakala zegt, is verleden tijd. Met een nieuwe trainer bouwen we aan een nieuwe ploeg. Iedereen begint vanaf nul en we kijken alleen naar de toekomst. Er is niet voor niets zoveel veranderd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.