"Mensen denken dat ik hier alle transfers bepaal"

DONDERDAG, 8 SEPTEMBER 2016, 14:13 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In Sport/Voetbalmagazinekomt general manager Herman Van Holsbeeck terug op de afgesprongen transfer van Nicolas Lombaerts. "Zenit heeft ons tot op het laaste aan het lijntje gehouden", aldus Van Holsbeeck.

De laatste jaren gebeurt het nogal vaker dat een speler zijn valiezen al op Neerpede staan en hij dan uiteindelijk toch niet komt, denk maar aan Thorgan Hazard, Mbark Boussoufa, Daniel Van Buyten en nu dus Nicolas Lombaerts. Er wordt de manager verweten dat hij te lang zou gewacht hebben om effectief in actie te schieten en nooit geen plan B achter de rug heeft waardoor dan Mogi Bayat ter hulp schiet. Toen bleek dat de transfer van Lombaerts er niet zou komen, kwam Bayat met Uros Spajic  op de proppen.

Van Holsbeeck spreekt tegen dat hij te lang zou gewacht hebben om een bod uit te brengen op de Rode Duivel: "Van in het begin was ons hoofddoel om Lombaerts binnen te halen, en de speler zelf wilde ook komen, maar ik had al vlug door dat het niet gemakkelijk ging worden. Zenit wou eerst meer geld, daarna wilden ze hem niet meer laten gaan. Toen de onderhandelingen dan toch uiteindelijk op gang kwamen, voelde ik aan dat ze hem niet meer wilden laten gaan omwille van sportieve redenen. Sommige misschien wel, maar wie daar de uiteindelijke beslissing neemt, niet. Woensdagmiddag werd het duidelijk dat Zenit ons aan het lijntje hield en dan zijn we overgeschakeld op plan B."

"Michel Verschueren had misschien ook wel een aantal gebreken, maar als hij een speler aankondigde, dan stond die er ook effectief de volgende dag", aldus een clubmedewerker,

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.