Harbaoui: "Geen schrik van concurrentie"

VRIJDAG, 9 SEPTEMBER 2016, 07:21 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Afgelopen maand ruilde Hamdi Harbaoui, na amper twee maand, Udinese in voor Anderlecht. "Toen mijn makelaar mij belde dat Anderlecht interesse toonde heb ik geen moment getwijfeld, ik ben in mijn auto gesprongen om de 12 uur lange rit naar België te maken", zegt de spits.

De passage bij Udinese was geen succesverhaal voor Harbaoui, de eerste drie wedstrijden zat hij zelfs niet op de bank, een uitleg van trainer of staff kreeg hij niet. Tot einde augustus het verlossende telefoontje kwam, Harbaoui kon naar Anderlecht, een optie waar hij geen moment over twijfelde.

"Ik had niet verwacht om na twee maanden al terug in België interviews te geven, dat is voor mij ook een verrassing. De coach heeft mij niet correct behandeld bij Udinese, ik had recht op een uitleg maar heb er nooit één gekregen. Toen mijn manager mij belde om te zeggen dat ik naar Anderlecht kon heb ik dan ook geen seconde getwijfeld. Sportief gezien zit ik bij Anderlecht misschien nog beter dan bij Udinese. Anderlecht gaat voor de titel en speelt Europees."

De Tunesiër wil bij Anderlecht opnieuw doen waar hij goed in is, scoren, de concurrentiestrijd met Teodorczyk schrikt hem niet af.
"Als ik mijn kans krijg om mij te tonen, is het aan mij om te tonen dat ik beter ben. En wie zegt dat we niet samen kunnen spelen, Het is al even geleden dat ik een wedstrijd heb gespeeld maar ik voel mij fysiek volledig in orde. En ik kan Anderlecht meer bieden dan alleen maar doelpunten", is de spits ambitieus.

Harbaoui is ondertussen al 31: "Ik voel mij in ieder geval geen 31 en ben fysiek nog steeds volledig in orde. Vorig seizoen heb ik bij Lokeren bewezen dat ik nog steeds de weg naar het doel kan vinden. Ik wil vooral mijn ervaring delen met de jonge ambitieuze groep die we hebben en zo de jonge gasten beter maken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.