Vandenbempt: "Nuytinck in negatieve hoofdrol"

MAANDAG, 12 SEPTEMBER 2016, 11:42 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Sportjournalist Peter Vandenbempt liet ook zijn licht schijnen over de wedstrijd tegen Charleroi gisteren. Over nieuwkomen Nicolae Stanciu niets dan goeds. Bram Nuytinck daarintegen viel dan weer op door zijn belabberd spel.

Vandenbempt stelt zich luidop de vraag hoe slecht in vorm Olivier Deschacht dan niet moet zijn, dat Bram Nuytinck steeds weer de voorkeur krijgt op hem. Nuytinck liet zich vooral in de negatieve zin opmerken: "Achterin blijft Anderlecht héél kwetsbaar, met in de negatieve hoofdrol, Bram Nuytinck."

"Spajic deed het niet onaardig op de rechtsback, toch voor een positie die hij niet machtig is, maar tegen betere ploegen blijft die defensie een risicofactor. Vooraan heeft Anderlecht flink geïnvesteerd. Het blijft mij een raadsel waarom de club achterin geen twee of drie topspelers heeft aangekocht", aldus Vandenbempt.

Hoe wankel de verdediging is, zo stevig staat het offensieve aspect en dat werd vooral in de tweede helft duidelijk: "Anderlecht etaleerde in de tweede helft zijn enorme offensieve weelde. Het speelde met een heel hoog tempo, met dank aan bekoorlijke artiesten als Tielemans, Hanni én Nicolae Stanciu."

Na een match is het gevaarlijk om die Roemeen al te beoordelen of te veroordelen, maar zijn dominantie in het spel van Anderlecht was indrukwekkend", blijft Vandenbempt voorzichtig, "Hij is perfect tweevoetig, handelt zeer snel en beschikt over een geweldige techniek. Enkel scoren lukt nog niet maar dat komt wel. Stanciu is echt een speler voor Anderlecht."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.