"Ik ben helemaal niet streng"

WOENSDAG, 14 SEPTEMBER 2016, 12:36 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS René Weiler zou een streng man zijn waar niet mee te sollen valt, de coach zelf spreekt dit tegen. "Ik ben helemaal niet streng, ik geef juist véél vrijheid". Het is alleen als een speler misbruikt maakt van die vrijheid dat de Zwitser van zich zal laten horen.

"Kijk, spelers verdienen een buitengewone dikke boterham mét iets wat ze graag doen, dan is het toch logisch dat ze zich professioneel gedragen zowel op als naast het veld", zegt Weiler.

"Ik kan op afzondering gaan voor een training dan weet ik zeker dat ze goed slapen, eten en trainen, maar waarom ? Ik verwacht hen drie uur voor de wedstrijd en als ik dan in hun ogen kijk weet ik genoeg. Ik ben helemaal geen dictator maar een leraar die goede raad geeft. Ik wil samen met mijn spelers iets bereiken", gaat de coach verder.

"Bij Anderlecht zijn er spelers die denken dat ze er gewoon met wat goed voetballen gaan komen, maar zo gaat het niet. Ze denken: 'coach, ik heb mij  kwaliteiten en ik ga ze u tonen', maar ze zijn niet bereid om inspanningen te leveren wanneer ze de bal niet hebben en dat kan  niet.  Er moet af en toe ook gewerkt worden op het veld. Het merendeel van een wedstrijd raak je als speler geen bal, die momenten moet je benutten om je juist te bewegen en ruimte te maken voor je ploegmaats terwijl je oog hebt voor de bal."

"In de sport krijg je niets cadeau, en zeker niet als Anderlechtspeler: iedere tegenstander is supergemotiveerd om ons te kloppen. Dus moet je elke wedstrijd naar de perfecte wedstrijd streven, als individu én als groep", aldus nog de T1.



anderlecht-online forum