Onzekerheid blijft over verplaatsing naar Saint-Étienne

WOENSDAG, 14 SEPTEMBER 2016, 20:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Over twee weken speelt Anderlecht in de Europa League tegen Saint-Étienne. Door de noodtoestand wil de Franse politie het aantal bezoekende supporters beperken. Tot op heden blijft het onduidelijk hoeveel Anderlecht-fans de wedstrijd kunnen bijwonen.

De UEFA verplicht clubs om minstens 5 procent van het aantal plaatsen in het stadion toe te kennen aan bezoekende supporters. In Saint-Étienne gaat dit om meer dan 5.000 plaatsen. De club Saint-Étienne is bereid dit te geven, maar de ordediensten liggen dwars. Vorige week kreeg Anderlecht een mondeling akkoord over 500 plaatsen, maar definitief is dit nog niet.

"We gebruiken alle kanalen om tot definitief antwoord te komen waarbij we ons ook laten inspireren door bv wat gisteren in Parijs bij de wedstrijd PSG - Arsenal zichtbaar was. De bezoekende fans mochten maximaal aanwezig zijn in het Prinsenpark", zegt Anderlecht-woordvoerder David Steegen.

Voor de Anderlecht-supporters die hun reis willen organiseren, is deze onzekerheid erg vervelend. "De club raadt aan om de nodige voorbereidingen te treffen om de verplaatsing in groep en georganiseerd te maken. Individuele reizen zijn ten strengste af te raden. Gelieve in de voorbereiding rekening te houden met een annulatie mogelijkheid ten gevolge van definitief negatieve beslissing binnen de noodtoestand in Frankrijk", aldus Steegen.

Anderlecht probeert hoe dan ook om de nodige druk te zetten om snel tot een definitieve beslissing te komen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.