Voorbeschouwing: Anderlecht - Qabala

DONDERDAG, 15 SEPTEMBER 2016, 11:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Tegen het onbekende Qabala uit Azerbeidzjan speelt Anderlecht vanavond zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League. Coach René Weiler rekent op dezelfde elf als deze die zondag Charleroi versloegen.

De eerste helft tegen Charleroi was ondermaats, maar na de pauze kregen we voetbal te zien waar het Astridpark van smult. Deze lijn wil Weiler doortrekken. Ondanks zijn zwakke prestaties blijft Bram Nuytinck het vertrouwen genieten van zijn coach en naast hem zien we voor het eerst in deze Europese campagne Kara Mbodj. De Senegalees heeft zijn vier schorsingsdagen uitgezeten. Op de back vinden we opnieuw Uros Spajic en Frank Acheampong. Massimo Bruno blesseerde zich gisteren op training en is er wellicht niet bij.

Bij tegenstander Qabala ontbreekt aanvoerder Javid Huseynov. Hij zit in de cel omdat hij vorig seizoen een journalist, die kritiek op hem geuit had, in elkaar liet slaan en de man overleed nadien aan zijn verwondingen. Zijn jongere broer Roman Huseynov is er wel bij. Opletten wordt het wel voor de Fransman Bagaliy Dabo, die scoorde afgelopen weekend drie keer. Theo Weeks, met vijf doelpunten topschutter in de Europese campagne van Qabala dit seizoen, is geschorst. Voor verdediger Vojislav Stankovic is het Vanden Stock-stadion bekend terrein. Hij speelde bij Partizan Belgrado toen deze in 2010 Anderlecht wipten in de voorronde van de Champions League. Als invaller scoorde hij toen de laatste strafschop voor Partizan.

Aftrap: 19u
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion
Scheidsrechter: Harald Lechner (Oostenrijk)

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Roef, Spajic, Kara, Nuytinck, Acheampong, Dendoncker, Tielemans, Chipciu, Stanciu, Hanni, Teodorczyk
Invallers: Boeckx, Deschacht, Sowah, Badji, Doumbia, Capel, Bruno (?), Harbaoui

Geblesseerd: Appiah, Bruno, Kawaya, Najar
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : QABALA : : :

Mogelijke opstelling: Bezotosny, Ricardinho, Stankovic, Vernydub, Mirzabekov, Kvekveskiri, Sadyqov, Jamalov, Ozobic, Dabo, Zenyov
Invallers: Pietrzkiewicz, Rafael, Abbasov, Mammadov, Musayev, Eyubov, Mutallimov, R. Huseynov

Geblesseerd: Niemand
Geschorst: Weeks
Gevaar voor gele schorsing:

Vorige jaren:

Geen data beschikbaar



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.