Waarom is het zolang wachten op rentree Obradovic?

DINSDAG, 20 SEPTEMBER 2016, 07:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES Ivan Obradovic zal ook morgen in de bekerwedstrijd tegen OH Leuven zijn wederoptreden niet maken. In de plaats speelde hij gisteren één helft bij de U21. Waarom is het zolang wachten op zijn rentree? Een mentale kwestie, zo blijkt.

Op 1 november vorig jaar scheurde Obradovic zijn kruisbanden. Zijn revalidatie verliep voorspoedig en in juli vertelde Obradovic dat hij op 90 procent zat. We zijn intussen twee maanden verder en hoewel Anderlecht verlegen zit om linksbacks, zat er zelfs nog geen invalbeurt in bij de A-ploeg.

Het Laatste Nieuws zocht uit wat er aan de hand is en blijkbaar is de terugkeer van Obradovic een processie van Echternach. Telkens hij een stap vooruit zet, steekt er weer een probleem op. Op fysiek vlak staat Obradovic waar hij hoort te staan, maar op mentaal vlak zit het niet snor. Obradovic blokkeert in bepaalde situaties. De schrik om een foute beweging te maken en te hervallen, leeft bij de Serviër.

Coach René Weiler en de medische staf hebben daarom besloten om niet te overhaasten. Dat Frank Acheampong goed zijn plan trekt als linksachter, speelt ook mee. De medische staf werkt intussen dag en nacht om Obradovic klaar te krijgen. Naast de groepstrainingen doet de linksback ook stretching en stabiliteitsoefeningen.

Binnen Anderlecht is iedereen ervan overtuigd dat Obradovic zal terugkeren. De vraag is alleen wanneer ook het kopje hier klaar voor is.



anderlecht-online forum