Harbaoui: "Heb altijd voor Anderlecht willen spelen"

DINSDAG, 20 SEPTEMBER 2016, 17:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hamdi Harbaoui scoorde zondag zijn eerste doelpunt voor Anderlecht. Gisteren was de spits te gast in het praatprogramma La Tribune op RTBF. Hij sprak er onder meer over zijn keuze voor Anderlecht.

Harbaoui scoorde vorig seizoen twaalf keer in zestien wedstrijden. Toen hij in de herst van vorig jaar zijn contract in Qatar verbrak, tekende hij bij zijn ex-club Lokeren. "Ik wilde er een half jaar blijven en in maart tekende ik een contract bij Udinese. Ik werkte er heel de voorbereiding af, maar voor de eerste drie wedstrijden zat ik niet in de selectie, zelfs al voelde ik me klaar. Toen kwam de interesse van Anderlecht. Ik besprak deze met mijn manager en tekende met veel goesting bij de Brusselaars."

Zo belandde Harbaoui eind augustus op z'n 31e eindelijk bij een topclub. "Toen ik twee jaar geleden topschutter werd, was er ook al interesse van Standard en Anderlecht. Ik koos echter voor Qatar. Ik was 29 jaar, dus het was vooral een financiële keuze. Maar ik heb er altijd van gedroomd om voor de in mijn ogen beste club van België te spelen en dat is Anderlecht."

Harbaoui is bij paars-wit de stand-in van Lukasz Teodorczyk. De Tunesiër moet zich voorlopig tevreden stellen met een plaats op de bank. "Vijf jaar geleden zou ik hier slecht op gereageerd hebben. Nu weet ik dat dit tot niets leidt. Je moet profiteren van de minuten die de coach je geeft en dan het verschil maken. Ik voel me goed bij Anderlecht en ben erg gelukkig. Ik weet dat Teodorczyk een echte goalgetter is, maar ik ben dat ook. We hebben hetzelfde profiel. Als ik Lukasz bezig zie, zie ik mezelf."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.