Ezekiel: "In Luik de match van het jaar"

ZATERDAG, 1 OKTOBER 2016, 14:24 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Morgen staat de Classico op het programma in de hel van Sclessin. Imoh Ezekiel, die tegenwoordig voetbalt in Qatar, heeft een verleden bij beide clubs en zal de wedstrijd volgen via internet. "Anderlecht was toen de juiste keuze maar Standard zit in mijn hart", aldus Ezekiel.

"Die wedstrijden zijn altijd speciaal en onvoorspelbaar, dus vraag mij niet om een pronostiek", zegt Ezekiel, "In Luik is het de wedstrijd van het jaar. Daar leven ze al van in het begin van de week in spanning. De passie rond die match is het grootst in Luik. Vanaf de eerste minuut voel je dat het geen wedstrijd als een andere is. Dat stuwt de spelers om zichzelf te overstijgen. Bij mij gebeurde dat."

Vorig seizoen voetbalde Ezekiel bij Anderlecht en dat heeft hem in Luik veel aanhangers gekost: "Ik weet dat ze dat slecht opgevat hebben, maar je moet begrijpen dat je soms een kans moet grijpen als die zich voordoet.Standard is de eerste club die me een kans gaf in Europa. Als ik in de toekomst de kans heb om terug te keren, zal ik dat bestuderen. Ik heb alleen goede herinneringen aan Standard en de club zit nog in mijn hart."

"Maar Anderlecht was toen de juiste keuze, maar ik heb nooit de kans gekregen om te spelen. Dat had niets met de club te maken, maar met de toenmalige trainer (Besnik Hasi). Hij zei mij toen dat hij mij wou en op me rekende maar nadien kreeg ik dan geen kansen."

 

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.