"Anderlecht was niet klaar om beloftevolle jongeren te lanceren"

ZONDAG, 2 OKTOBER 2016, 11:13 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anthony Vanden Borre heeft het voetbalplezier opnieuw gevonden. Dat had ook ondergetekende al opgemerkt toen we de voorbije zomer op bezoek waren te Montpellier, dat kan u hier nalezen. Bij Montpellier kan hij elke week rekenen op een basisplaats. Waar liep het dan in het verleden mis bij Anderlecht?

Anthony Vanden Borre heeft het dan vooral over zijn beginperiode bij paars-wit: "Kompany en ik waren in 2004 de enige die een heel hoog niveau haalden. Maar de dag van vandaag worden de jongeren beter omkadert dan toen. Kompany was mentaal meer volwassen en dan is dat geen probleem, maar dat was bij mij niet het geval. Misschien was Anderlecht toen nog niet klaar om twee beloftevolle jongeren zo snel te lanceren."

"Ik was zestien, zeventien jaar, op zo een leeftijd wil je alles snel doen en alles snel bereiken, iedereen keek ook naar mij. Zowel op als naast het veld, dat brengt enorm veel druk mee. Ik had toen nood aan een professionele omkadering en die was er gewoon niet. Ik had nood aan iemand die me met mijn beide voetjes op de grond hield en die was er niet, enkel makelaars die veel mooie praatjes verkochten. Zoals mediatraining, die heb ik toen nooit gekregen. En toen moest ik plots wel een interview geven na mijn eerste wedstrijd. Dat was een catastrofe. Het zijn misschien kleine details, maar ze vormen wel het beeld dat de mensen van een speler hebben", besluit Vanden Borre. 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.