De Coninck: "Roef heeft mij kunnen overtuigen"

ZONDAG, 2 OKTOBER 2016, 12:15 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Analist én ex-doelman Wim De Coninck nam het in Stadion op voor Davy Roef na zijn misser tegen Saint-Etienne. "Hij heeft mij al kunnen overtuigen. In een kwakkelende defensie blijft hij overeind", aldus De Coninck. 

"Ik moet eerlijk toegeven dat ik mijn twijfels had bij Roef, zo een jonge keeper in het doel bij zo een grote club. Maar hij heeft mij kunnen overtuigen. Natuurlijk maakt hij nog foutjes, maar dat is ook een beetje te wijten aan het gebrek aan ervaring. Hij moest niet zo ver uitkomen tegen Saint-Etiennen maar teglijkertijd toont het aan dat hij het lef heeft om uit te komen", neemt de Coninck het op voor Roef.

"Toegegeven, ik dacht op voorhand dat hij net niet overeind zou blijven. In een defensie die kwakkelt, op zoek is naar de beste samenstelling en veel goals slikt, heeft Roef me kunnen overtuigen. Maar wanneer je dan denkt dat hij de volgende stap in zijn ontwikkeling gaat zetten, dan net volgt het foutje. En dat is niet simpel voor een jonge doelman. Hij zal de komende weken met argusogen bekeken worden. Maar hij speelde dit seizoen al een topmatch bij de nationale beloften en speelde ook al goed bij paars-wit", aldus de analist. 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.