Martinez lyrisch over Tielemans

DINSDAG, 4 OKTOBER 2016, 08:43 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Roberto Martinez heeft niets dan lovende woorden voor Youri Tielemans. Hij ging de jonge middenvelder zondag scouten op Sclessin: "Youri heeft tegen Standard weer indruk op mij gemaakt", geeft de bondscoach toe.

"Youri is technisch heel sterk. Ondanks zijn jonge leeftijd neemt hij bijna altijd de juiste beslissing bij het geven van een pass", looft de bondscoach Tielemans, "Spelers die het tempo van een wedstrijd kunnen bepalen, daar hou ik van. Youri is zo iemand."

Net als andere is ook de bondscoach er nog niet uit of hij een verdedigende of aanvallende middenvelder is: "Dat is een moeilijke. Youri kan eigenlijk op de drie postities van het middenveld uit de voeten. Hij heeft discipline en veel energie en kan zich aanpassen aan elk systeem."

Of Tielemans bij de Rode Duivels blijft is nog niet zeker ondanks het feit dat de bondscoach geweldig onder de indruk is van zijn capaciteiten: "Als Dembélé en Nainggolan fit zijn dan kan Tielemans nog altijd terug naar de beloften worden gestuurd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.