"Ik hoop dat er eindelijk een oplossing komt"

WOENSDAG, 5 OKTOBER 2016, 10:37 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In oktober 2015 tekende Anderlecht een beginselakkoord met bouwheer Ghelamco omtrent de huur van het Eurostadion. Nu één jaar later is er nog niet veel vooruitgang geboekt en wordt de bouw langs alle kanten tegengewerkt. Ook Roger Vanden Stock krijgt het op zijn heupen van alle beslommeringen en hoopt dat er vlug een oplossing.

Ten laatste 9 oktober moet het milieueffectenrapport van het Eurostadion goed- of afgekeurd worden. Bij afkeuring moeten er aanpassingen gebeuren wat dan weer tijd gaat kosten. Hoelang de voorzitter nog wil wachten om effectief een beslissing te nemen om het stadion te huren wil hij niet zeggen.
"Ik wil daar nog niet op reageren. Wat ik niet begrijp is dat het in België zolang duurt om een dergelijke project als het Eurostadion, gedaan te krijgen. Hier kunnen zelfs al een buurtweg en buurtbewoners roet in het eten gooien", zucht Vanden Stock.

Ghelamo wil in februari 2017 met de bouw van start gaan en dat is nodig wil het Eurostadion tegen het EK 2020 klaar zijn. Maar of die termijn haalbaar is moet nog blijken. Momenteel is het zelf de vraag of het Eurostadion er wel komt.
"Als het niet lukt en het Eurostadion er niet komt, dan moeten wij doorgaan hé", zegt Vanden Stock, "Dan kunnen we niet anders dan bij ons blijven. Maar dat zou een tussenoplossing zijn. We hebben sowieso nood aan een nieuw stadion want Anderlecht wil op Europees vlak iets betekennen. En een stadion van 20.500 man is niet voldoende, dat strookt niet met onze ambitie", aldus nog de voorzitter.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.