Testwedstrijden moeten beslissen over titel

ZATERDAG, 16 MEI 2009, 21:58 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Voor het eerst sinds 1986 zullen testwedstrijden opnieuw moeten beslissen over de titel. Anderlecht deed wat het moest doen en won met 0-2 op Genk, maar Standard won ook gevleid met 0-1 van Gent.


Anderlecht begon traag aan de wedstrijd en van een stormloop was allerminst sprake. Pas na 20 minuten spelen raakte de paars-witte diesel opgewarmd en trokken ze de wedstrijd naar zich toe. Uiteindelijk was het Boussoufa die de 0-1 kon binnenkoppen, dit dankzij een voorzet van Gillet.

De tweede helft begon zonder wissels. Anderlecht drong aan en ging op zoek naar de 0-2. Die viel er door Wasilewski. De Pool kopte de bal voorbij Verhulst: 0-2, Anderlecht zo praktisch zegezeker waardoor ze het tempo wat lieten zakken. Maar ook bij Genk was de fut er volledig uit. In de 79ste minuut verkeek Schollen zich op een vrijschop van Pudil. De bal spattte uit elkaar op de lat.

Anderlecht won dus, maar ook Standard deed dat op AA Gent. De Rouches kwamen voor dankzij een betwistbare penalty en gaven die voorsprong niet meer af. Ondanks het feit dat Gent in de slotminuten nog een strafschop kreeg die door Ruiz gemist werd. Testmatchen zullen dus de nieuwe landskampioen moeten aanduiden. Die staan geprogrammeerd op donderdag 21 en zondag 24 mei.

Score: 0-2
Doelpunten: 38' Boussoufa (0-1), 56' Wasilewski (0-2)

Genk:Verhulst, Cornelis (61' Bosnjak), Carlos, Matoukou, Daeseleire, Barda, Toth, Hubert, Pudil, Ljubojevic (73' Nemec), Huysegems (84' De Bruyne)
Anderlecht:Schollen, Deschacht, Juhasz, Van Damme, Wasilewski, Biglia, Chatelle (67' Legear), Gillet, Polak, Boussoufa, De Sutter

Geel: 21' Toth , 30' Gillet , 34' Polak, 64' Biglia, 75' Pudil, 81' Legear
Rood: /

Scheidsrechter: Johan Verbist
Stadion: Cristal Arena